Verhoilukivet- perinteiden haastajat

Alkusanat

Viime vuosina verhoilukivet ovat ottaneet yhä vahvemman jalansijan osana asuntojen sisustusta eikä ihmekään: kevyt ja kustannustehokas vaihtoehto luonnonkiville on löytynyt. Toki vaihtoehtoja on: mm. PVC- paneelit ja kiveä jäljittävät 3D- tapetit ovat olleet markkinoilla jo jonkin aikaa, mutta valitettavasti niiden ominaisuudet jäävät kauas luonnonkivien luomasta aitouden fiiliksestä. Seinät vuorataan kivipaneeleilla monista syistä: kun halutaan olla askel lähempää luontoa, kun arvostetaan perinteista sisustusta tai haetaan vaihtoehtoista tapa tehdä asunnosta tai talosta aidosti yksilöllinen. Kuitenkin, luonnonkivilaatat eivät sovellu aina painonsa ja hinnansa takia. Verhoilukivet ovat täten oiva vaihtoehto näille.


Mitkä ihmeen verhoilukivet?

Verhoilukivillä tarkoitetaan tyypillisesti vajvistetusta kipsisekoituksesta valmistettuja sisustuslaattoja, joissa on aidon luonnonkiven tunne. Niitä on erimallisia ja erivärisiä miltei rajattomilla vaihtoehdoilla. Ne eivät ole välttämättä yhtä lujia kuin luonnonkivet, mutta ovat paljon helpommin työstettävissä ja kevyemmät, minkä ansiosta niitä voidaan kiinnittää mihin tahansa pintaan, mm. gyprokkiin, vaneriväliseiniin ja puupintoihin. Yksi neliömetri tälläisiä laattoja painaa keskimäärin noin 20 kilon verran, mikä on verrattain kevyt. 

Verhoilukivien ehdottomia etuja on niiden asennushelppous: et tarvitse muuta kuin rullamittaa, saneerauslaastia, lastaa ja kulmahiomakonetta leikkuuta varten. Lisäksi, hinta on jopa puolet halvempi kuin luonnonkivivaihtoehdoilla, vaikka vaihtoehtoja on paljon enemmän niin värien kuin pintastruktuurin puolesta. Laatat ovat maalattavissa, jos mieli joskus muuttuu. Lisäksi, on olemassa myös ulkokäyttöön suunniteltuja verhoilukiviä, jotka ovat pakkas- ja kosteuskestäviä. Tälläiset mallit soveltuvat myös asennettavaksi märkätiloihin ja takkojen päällystysmateriaaliksi. Näissä käytetään kipsin sijasta sementtisekoitusta, muuten ne eivät juurikaan eroaa kipsiveljeksistään ja valmistusteknologia on kummassakin melko samankaltainen.

Käyttökohteita verhoilukivillä on runsaasti: tehosteseinät olohuoneessa tai makkarissa, keittiön välitilat, kiukaan taustanurkka jne. Vain mielikuvitus on siis rajana. Verhoilukivet sopivat erinomaisesti yhteen muiden materiaalien kanssa, olipa ne aito puu, maalatut pinnat tai metalli. On olemassa kiviä, jotka imitoivat tiiliä, kallion pintaa tai vanhan linnan muuria, saumoilla ja ilman. 

Lopputulema

Kuten sanottiin, verhoilukiviä voidaan käyttää mitä erilaisiin tarkoituksiin. Jos haluat tehdä kodistasi ainutlaatuisen ja tyylikkään suhteellisen vähällä vaivalla ja kustannustehokkaasti, niin verhoilukivet ovat oikea valinta. Me Imatran Kivitehtaalla valmistamme lukuisia verhoilukivimalleja useilla värivaihtoehdoilla ja tarjoamme ainutlaatuisia minttukiviä ainoana Suomessa. Tuotteisiin pääset tutustumaan meidän verkkokaupassamme tai paikan päällä Imatran Itä- Siitolassa. Tervetuloa katselemaan!

P.S Ensi blogissa kerron asennusprosessista yksityiskohtaisemmin.